Żołądki w galarecie

Ocena:

4.45 (143)

  • 60 min.
  • dla 4 osób

Smaczna żołądkowa przekąska.

Składniki:

  • żołądki drobiowe
  • marchew
  • pietruszka
  • magroszek konserwowy
  • por
  • sól
  • pieprz
  • żelatyna

Żołądki w galarecie - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Marchewi pietruszkę obraći umyć. Żołądki umyć i ugotować razem z przygotowanymi warzywami. Wyjąc przestudzić i pokroić. Odlać potrzebną ilość rosołu do zalania żołądków. W gorącym rozpuścić żelatynę wg przepisu na opakowaniu.Odstawić do stężenia. Na spód półmiska wyłożyć trochę groszku. Żołądki układać na półmisku.Można ozdobić marchewką. Zalać tężejącą galaretką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne