MŁODE ZIEMNIAKI

Ocena:

4.51 (219)

  • 30 min.
  • dla 2 osób
Młode ziemniaki-szybki i smaczny letni obiad.

Składniki:

  • * 1 kg. ziemniaków młodych,
  • * 1 cebula biała,
  • * 250 ml. śmietany kwaśnej,
  • * 1 mały pęczek kopru,
  • * 1 mały pęczek pietruszki zielonej,
  • * 1 szczypiorek,
  • * 2 łyżki masła,
  • * 2 łyżki oleju do przysmażenia cebuli,
  • * 1 łyżka soli do gotowania ziemniaków,
  • * sól-do smaku.

Młode ziemniaki - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Gotować młode, umyte i oskrobane ziemniaki w wodzie, aż do miękkości-20 minut
  • Duże przekroić wzdłuż na pół.
  • W tym czasie zeszklić na gorącym oleju słonecznikowym pokrojoną na drobno cebulę.
  • Gdy ziemniaki będą gotowe, to po ich odcedzeniu dodać do nich : zeszkloną cebulę, umytą i pokrojoną na drobno zieleninę, tj. : koper, pietruszkę, szczypiorek, śmietanę kwaśną i masło.
  • Potem potrząsnąć garnkiem pod przykryciem, by dobrze wymieszały się składnik i jeszcze wymieszać i chwilę parować pod przykryciem na małym ogniu dla lepszego smaku.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne