zupa_warzywna_z_makaronem

Zupa warzywna z makaronem

Ocena:

4.47 (176)

  • 30 min.
  • dla 4 osób

Nie żadna skoplikowana ale pyszna, wiosenna zupa warzywna z makaronem.

Składniki:

  • 1 op. Mieszanki warzyw mrożonych (marchew, kalafior, seler, por, pietruszka, fasolka, groszek)
  • Ok. 2 szklanek suchego makaronu typu drobne kolanka
  • Ok. 2 litrów bulionu drobiowego (u nas rosół na kogucie)
  • Lubczyk suszony (sporo, ok. 1 łyżeczki)
  • Świeży lub mrożony koperek (ok. 2 łyżek)
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • Sól, pieprz do smaku

Zupa warzywna z makaronem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Powoli podgrzewamy rosół, wsypujemy makaron i warzywa. Gotujemy do czasu, aż makaron uzyska poziom wyżej niż al dente, jednym słowem będzie lekko rozgotowany, ale nie rozpadający się. Dodajemy zioła, doprawiamy solą i pieprzem. Do kubka odlewamy ok. 1 chochli zupy (czystej bez dodatków), dodajemy śmietanę, rozrabiamy w kubku i wlewamy do gotującej się zupy. Dzięki temu śmietanę lekko podgrzejemy nim wlejemy do wrzątku i się nam nie zważy. Podajemy!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne