żeberka w sosie własnym

preferowane przez panów

Dodany przez: Ewelina_b

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 2 z 1 głosów)

Składniki

  • żeberka 1 kg
  • cebula 1 szt
  • sól
  • pieprz
  • kostka do mięsa
  • liście laurowe
  • ziele angielskie 2 ziarnka

Przygotowanie

  1. Żeberka podpiec na tłuszczu, dodać cebulę, zalać wodą i dusić ok 30 min., dodać sól, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie, kostkę do mięsa i dusić kolejne 30 min. W razie potrzeby dolać wody gotowanej. Na koniec zatrzepać mąką.
  2. Podawać z ziemniakami i surówką.
przyprawy obiad cebula żeberka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze