Zdrowe batony bez pieczenia

Czekolada i masło orzechowe to genialne połączenie - postaw na produkty wysokiej jakości i ciesz się smakiem tych zdrowych batonów. Nie są niskokaloryczne, ale dają dużo dobrej energii.

Czas przygotowania:
10 min.
Ocena:

(średnia 4.29 z 167 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka masła orzechowego
  • 1/2 szklanki miodu
  • 1/2 szklanki oleju kokosowego
  • 2 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
  • 1 szklanka wiórków kokosowych
  • 1/2 szklanki dowolnych bakalii
  • 1 tabliczka (100 g) gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

Sposób przygotowania:

Kroki wykonania:

  • W rondelku rozpuścić masło orzechowe i olej kokosowy. Zdjąć z ognia i dodać miód oraz połamaną czekoladę.
  • Poczekać, aż wszystko się rozpuści, i wymieszać do połączenia składników.
  • Bakalie posiekać i wraz z płatkami owsianymi, wiórkami kokosowymi oraz solą dodać do masy orzechowej.
  • Całość wymieszać, a następnie przenieść do formy o wymiarach 20×20 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut.
  • Wyjąć i pokroić na dowolne kształty.
  • Przepis pochodzi z książki "Dieta ze smakiem" Kingi Paruzel.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy