zapiekanki_z_dodatkami

Zapiekanki z dodatkami

Ocena:

4.51 (170)

  • 20 min.
  • dla 4 osób
Kupiłam kiedyś podobną, to mnie zainspirowało by stworzyć własne...

Składniki:

  • bułki paluchy lub kajzerki
  • 3-4 pieczarki
  • 20dkg sera żółtego w kawałku lub gotowy tarty
  • 1/3 kapusty pekińskiej
  • pomidor
  • ogórek
  • mała cebula (może być czerwona)
  • ogórek kiszony
  • może być kawałek papryki
  • cebulka prażona
  • ketchup
  • majonez
  • sól
  • pieprz

Zapiekanki z dodatkami - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczarki ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do głębokiego talerza, minimalnie podlewamy wodą i obficie posypujemy pieprzem- chwilę ugniatamy i mieszamy widelcem. Ser ścieramy na tarce o dużych oczkach. Na bułki nakładamy pieczarki, a na nie ser. Wstawiamy do piekarnika (180 stopni) do momentu aż ser się rozpuści i bułki będą chrupiące.
  • Wyjmujemy gorące zapiekanki, smarujemy ketchupem, na nim kładziemy warzywa: pomidor, ogórki, piórko cebuli, papryka. Na wierzch kładziemy poszatkowaną kapustę pekińską, dekorujemy ją delikatnie majonezem i posypujemy prażoną cebulką. Przed podaniem należy delikatnie posolić. Smacznego...
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne