zapiekanka_z_wolowina

Zapiekanka z wołowiną

Ocena:

4.55 (180)

  • 3 godz. 0 min.
  • dla 6 osób
Pyszne polecam

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego wołowego
  • pół opakowania makaronu,
  • duże muszle
  • 1 butelka sosu pomidorowego
  • 6 pieczarek średnich
  • 30 dkg sera żółtego
  • natka pietruszki
  • sól ,pieprz,czosnek 5 ząbków

Zapiekanka z wołowiną - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wołowinę podsmażyc tak by wygotowało się osocze,przełożyc do większego garnka i wlac do mięsa sos pomidorowy,gotowac na malym ogniu 2,5 h .
  • Pieczarki pokroic w talarki i usmażyc na maśle ,dodac do sosu i miesa,doprawic solą i pieprzem,dodac tez natkę pietruszki i drobno posiekany czosnek.
  • Makaron ugotowac ,dodac do miesa i sosu,wymieszac wszystko razem.
  • Naczynie zaroodporne wysmarowac masłem ,przełożyc farsz i posypac serem .
  • Zapiekac 0,5 godziny
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne