Zapiekanka z paluszkami rybnymi

Ocena:

4.47 (167)

  • 30 min.
Przygotowanie: 30 minut
Zapiekanie: 10 minut
Porcja: 500 kcal

Składniki:

  • 12 mrożonych paluszków rybnych
  • 30 dag makaronu rurki
  • puszka pomidorów bez skórki (40 dag)
  • 3 świeże pomidory
  • 20 dag startego żółtego sera (np. gouda)
  • olej do smażenia
  • 1/2 pęczka dymki
  • ew. kilka kropli tabasco
  • cukier, sól, pieprz

Zapiekanka z paluszkami rybnymi - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, osączyć.
  • Paluszki usmażyć na oleju, osączyć z tłuszczu. Pomidory bez skóry wraz z zalewą włożyć do rondelka, zagotować, przyprawić solą, pieprzem, szczyptą cukru i ew. sosem tabasco. Zmiksować na gładki sos. Świeże pomidory opłukać, pokroić w plasterki.
  • Makaron wyłożyć na dno żaroodpornej formy, obłożyć plasterkami pomidorów. Oprószyć solą, pieprzem, polać sosem pomidorowym. Rozłożyć paluszki, posypać startym serem. Zapiekać 10 min w temp. 220°C. Posypać dymką.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne