Dobry sposób na nieświeży chlebek. Wnuczki ją bardzo lubią.
Składniki:
Kromki chleba
parę plastrów szynki lub innej wędliny
2-3 jajka
szczypiorek(według uznania)
1łyżka masła
1 ząbek czosnku
ser żółty(plastry)
1 pomidor
keczup-do dekoracji
Zapiekanka z chleba - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Kromki chleba układamy na blasze do pieczenia ciast.
Pokrojoną w paseczki szynkę podsmażamy na masełku -dodajemy jajka,podsmażamy aby się lekko ścięły,dodajemy zmiażdżony czosnek,doprawiamy solą pieprzem do smaku.Jajecznicę rozprowadzamy na kromkach-na wierzch dajemy ser żółty i plasterek pomidora.Podpiekamy do chwili aż ser się rozpuści a chlebek będzie chrupki.Na tależu dekorujemy keczupem i szczypiorkiem.