zapiekanka wielkanocna w cieście francuskim

pycha:)

Dodany przez: pchelka79

zapiekanka wielkanocna w cieście francuskim

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 8 cienkich kiełbasek białych (surowych)
  • 3 jajka
  • 1 op ciasta francuskiego (275g)
  • 2 plasterki sera żółtego
  • chrzan, sól i pieprz

Przygotowanie

  1. kiełbaski zwijamy w jeden krąg, pieczemy je w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 15 min,
  2. jajka gotujemy na twardo,
  3. ciasto kroimy na pół,
  4. na jednej połówce wykładamy krąg z kiełbasek, smarujemy chrzanem,
  5. układamy na kiełbaskach ser,
  6. jajka kroimy wzdłuż na pół i układamy na plastrach sera,
  7. solimy i pieprzymy,
  8. przykrywamy wszystko drugą połową ciasta i zlepiamy na bokach,
  9. zapiekankę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni celcjusza przez 20 min
wielkanoc przekąska zapiekanka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze