Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią

Ocena:

4.55 (191)

  • 40 min.
  • dla 5 osób
Pyszna i sycąca zapiekanka,

Składniki:

  • 100 g ryżu
  • 15 pieczarek
  • pół cukinii
  • 30 g sera żółtego
  • 3 łyżki majonezu
  • 4 łyżki ketchupu
  • sól,pieprz
  • olej

Zapiekanka ryżowa z pieczarkami i cukinią - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Ryż ugotować wg instrukcji na opakowaniu.
  • Pieczarki obrać i pokroić w kostkę.Posolić.
  • Cukinię umyć i pokroić w plastry. Przyprawić solą i pieprzem.
  • Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić pieczarki i lekko zrumienić.
  • Następnie na patelni podsmażyć cukinię.
  • Do naczynia żaroodpornego ułożyć ryż,posmarować majonezem zmieszanym z ketchupem,następnie rozłożyć pieczarki i posypać startym serem. Ułożyć cukinię i znowu posypać startym serem.
  • Włożyć do piekarnika na 15 minut na 150 stopni.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne