Zapiekane naleśniki

Pyszne.

kapusta kiszonaNaleśniki

Czas przygotowania:
50 min.
Dla ilu osób:
dla 10 osób
Ocena:

(średnia 4.52 z 184 głosów)

Składniki:

  • Farsz:
  • 1 kg.mięsa mielonego
  • 1 kg. pieczarkek
  • 0,5 kg.kiszonej kapusty
  • trochę tartej bułki
  • 20 dag. żółtego sera
  • Naleśniki:
  • ok.szklanki mąki
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • 1 szklanka mleka
  • szczypta soli
  • łyżka oleju
  • jajko
  • margaryna

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Pieczarki pokroić w kostkę podsmażyć, mięso także podsmażyć dodać do kapusty i razem dusić ok 30 minut. Podczas duszenia dodać bułkę tartą i starty ser. Naleśniki zrobić z podanych składnikuów i usmażyć na patelni. Farsz ostudzić i przełożyć nim naleśniki, zwinąć w rulony. U łożyć na blasze wysmarowanej margaryną, naleśniki także posmarować lekko margaryną. Zapiekać w tem. 180 stopni do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy