Zapiekana ciabatta we włoskim stylu

apetyczna przekąska

Dodany przez: marcineusz

Zapiekana ciabatta we włoskim stylu

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • ciabatta
  • mały bakłażan zwany także gruszką miłości tudzież oberżyną
  • pomidor np.żółty
  • kulka mozzarelli
  • 2-3 suszone pomidory
  • parę kaparów
  • pół papryczki chilli
  • oliwa

Przygotowanie

  1. Bakłażana pokroić po długości w niezbyt grube plastry,posolić i odstawić na 20 minut,opłukać,
  2. osuszyć,posmarować oliwą i ugrillować na patelni grillowej.Mozzarelle i pomidora pokroić w plasterki,suszone pomidory w małe kawałki a papryczkę drobno posiekać.Przekrojona ciabbate skropić oliwą,układać po 1-2 plastry grillowanego bakłażana,plastry mozzarelli,pomidora,następnie suszone pomidory i kapary,całość posypać chilli.Piec w 180C przez 6-8 minut.Przed podaniem ciabatte można skropić oliwą i udekorować świeżą bazylią.
przekąska mozzarella bakłażan ciabatta
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze