Wyjątkowy krem do karpatki

smakowicie

Dodany przez: ola83

Ciasta i desery

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • 1 budyń waniliowy
  • 1/2 l mleka
  • 2 jajka
  • 1 żółtko
  • 1 cukier waniliowy
  • 300g masła
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 1 kieliszek spirytusu

Przygotowanie

  1. 1/3szklanki mleka odlewamy a reszte gotujemy
  2. do odlanego mleka wsypujemy budyń , jajka i żółtko cukier waniliowy i wszystko mieszamy i wlewamy do gotującego sie mleka, gotujemy chwilke aż zgęstnieje
  3. odstawiamy do schłodzenia
  4. masło ucieramy z cukrem pudrem az się zrobi biała masa i powoli dodajemy schlodzony budyn i mieszamy a na końcu dodajemy spiryrus lub wódke i sok z cytryny
deser budyń mleko
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze