Włoskie pulpeciki

Pyszne pulpeciki w sosie pomidorowym nadziane mozzarellą ;-) polecam.

Dodany przez: pjaszczuk

Włoskie pulpeciki

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
2 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

Składniki

  • Pulpety:
  • - 30 - 40 dkg mięsa mielonego
  • - ser mozzarella
  • - Passata
  • - przyprawy
  • Zapiekane ziemniaki:
  • - ziemniaki
  • - czosnek
  • - przyprawy
  • - oliwa z oliwek Extra Vergine

Przygotowanie

  1. Pulpety:
  2. 1)Ser mozzarella kroimy w drobną kostkę.
  3. 2)Mięso mielone mieszamy z przyprawami (sól, pieprz, przyprawa do mięsa mielonego, papryka, lub dowolne inne przyprawy).
  4. 3) Z mięsa mielonego formujemy pulpety do środka wkładając ser mozzarella.
  5. 4) Pulpety smażymy na patelni.
  6. 5) Do garnka wlewamy Passatę. Dodajemy przyprawy (oregano, bazylia). Mieszamy. Gotujemy na małym ogniu.
  7. 6) Podsmażone pulpety umieszczamy w sosie pomidorowym. Gotujemy na małym ogniu pod przykryciem.
  8. 7) Odstawiamy na 30 minut.
  9. Opiekane ziemniaki:
  10. 1)Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni Celsjusza.
  11. 2)Do żaroodpornego naczynia wkładamy podgotowane (ale nie rozgotowane) ziemniaki.
  12. 3) Polewamy oliwą z oliwek Extra Vergine.
  13. 4) Dodajemy przyprawy (sól, papryka, pieprz, przyprawa do ziemniaków).
  14. 5) Wkładamy kilka ząbków czosnku.
  15. 6) Umieszczamy w piekarniku.
kuchnia mięso obiad kotlet włoska
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze