Wiosenny bajgiel

Przepis na kanapkę z rukolą, szpinakiem i serem camembert

kanapki

Czas przygotowania:
10 min.
Dla ilu osób:
dla 2 osób
Ocena:

(średnia 4.49 z 164 głosów)

Składniki:

  • 2 bajgle
  • serek kremowy
  • po garstce rukoli, roszponki i szpinaku baby
  • kilka listków bazylii
  • opakowanie camemberta lub brie
  • kilka plastrów szynki z indyka
  • kilka dużych truskawek
  • czerwona cebula
  • łyżka prażonej dyni
  • balsamico, pieprz

Rodzaj diety:

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Bajgle przecinamy na połówki, przeciętymi stronami przypiekamy przez chwilę na suchej patelni. Smarujemy bardzo cienko kremowym serkiem, przykrywamy zieleniną, plastrami camemberta, szynki, truskawek, cebuli, liśćmi bazylii, posypujemy dynią. Polewamy balsamico, oprószamy pieprzem, składamy.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy