Wiosenna sałatka z żółtym serem

Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać w drobne kilkumilimetrowe paseczki, natomiast ser pokroić w małe, równe kostki.

Dodany przez: gastrosfera1

Warzywne

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie
  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • - 5 pomidorków koktajlowych
  • - 7 liści młodej sałaty karbowanej (np. typu lollo bianco)
  • - 100 g sera Gouda MSM Mońki w bloku
  • - łyżka oliwy z oliwek
  • - pęczek młodego szczypiorku
  • - świeżo mielony czarny pieprz
  • - sól

Przygotowanie

  1. Wszystkie warzywa dokładnie umyć i osuszyć. Pomidorki przekroić na pół, szczypiorek posiekać w drobne kilkumilimetrowe paseczki, natomiast ser pokroić w małe, równe kostki. Średniej wielkości miskę wyłożyć liśćmi sałaty, dodać pomidory oraz ser. Całość przyprawić według uznania i lekko wymieszać od spodu. Na koniec posypać świeżym szczypiorkiem oraz przed podaniem skropić oliwą z oliwek. Sałatkę można wzbogacić ulubionym dressingiem. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

 

Komentarze