Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i ogórkiem

Idealna kompozycja smaków na piękny, wiosenny poranek :)

Dodany przez:

Wiosenna sałatka z paluszkami krabowymi i ogórkiem

Z rybami i owocami morza

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 4.5 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1/2 opakowania makaronu ryżowego
  • 8- 9 paluszków krabowych
  • 1/2 - 3/4 ogórka szklarniowego
  • pęczek koperku
  • majonez/ majonez + jogurt + czosnek/ majonez + śmietana
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. ww.asik20.blogspot.com
  2. Do mniejszego garnka wlać wodę, doprowadzić ją do wrzenia. Następnie zdjąć garnek z ognia i wrzucić do niego makaron ryżowy na około 5 minut. Po wyciągnięciu makaronu, należy go przelać zimną wodą i wystudzić. Paluszki krabowe pokroić w małe plasterki, ogórka w półplasterki (po pokrojeniu ogórka solę go- dla poprawy smaku i czekam aż puści sok, w celu jego odsączenia), koperek posiekać. Wszystkie składniki dodać do siebie i polać ulubionym sosem (nie za dużo, ponieważ sałatka będzie "za mokra!"), ewentualnie doprawić. W zależności od naszych kubków smakowych może to być sam majonez, sos czosnkowy lub majonez ze śmietaną.
sniadanie ryby warzywa makaron sałatka przekąska kolacja ogórek koperek surimi
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze