Wigilijna kapusta z pieczarkami

Najlepsza jest kapustka na oleju rzepakowym.

Czas przygotowania:
30 min.
Dla ilu osób:
dla 5 osób
Ocena:

(średnia 4.48 z 150 głosów)

Składniki:

  • Kapusta kwaszona -1 kg
  • Pieczarki świeże pokrojone w plasterki -0,5 kg
  • Cebula podsmażona na oleju -2 szt
  • Wegeta
  • Sól i pieprz do smaku.
  • Olej rzepakowy.

Sposób przygotowania:

Sposób podania:

Kroki wykonania:

  • Kapustę wymoczyć, odcisnąć z tego kwasu, włożyć do rondla.
  • Dodać opłukane pieczarki, i olej rzepakowy.
  • Dusimy kapustę na wolnym ogniu, do miękkości.
  • Pod koniec duszenia dodajemy zrumienioną cebulkę i przyprawy.
  • Chwilę jeszcze dusimy.
  • Nie dodajemy wody, kapusta ma sie dusić na samym oleju.
Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy