penne_z_jesiennymi_grzybami_w_sosie_smietanowym

Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym

Ocena:

4.45 (176)

  • 60 min.
  • dla 4 osób
Jesień zagościla a z nia grzyby na naszym stole.

Składniki:

  • 30 dag podgrzybków
  • cebula
  • ząbek czosnku
  • sól
  • pieprz
  • makaron penne
  • śmietana do sosów 200ml
  • masło 3 łyzki

Penne z jesiennymi grzybami w sosie śmietanowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Podgrzybki oczyścić, umyć, pokroic na kawałki, wlac wode i zagotowac. Cebule pokroic w kostke, czosnek tez drobniutko. Ugotowac a dente makaron. Na patelni rozgrzac masło, odcedzić grzyby, przełozyc na patelnie i usmazyc, dodać cebule i czosnek. Doprawic sola i pieprzem. Smazyc ok 10 minut az grzyby zmiekna. Podlac smietana, zamieszac by powstal aksamitny sos. Dodac makaron. Wymieszac. Posypac natka pietruszki.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne