Wiejski kociołek

Udany i smaczny sposób na szybki obiad

Dodany przez: lukasz0210

Dania główne

Czas przygotowania:
Kalorie:
130 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 2 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • • 0,5 kg kapusty kiszonej,
  • • 0,5 kg ziemniaków,
  • • 3 średnie cebule,
  • • vegeta, pieprz
  • • pieczarki (opcjonalnie)
  • • kostka rosołowa
  • • boczek

Przygotowanie

  1. Kapustę przepłukać i odcedzić. Ziemniaki obrać i pokroić tak jak na frytki. Smażyć na patelni w niewielkiej ilości oleju. Kapustę smażymy na patelni. Rozrobić kostkę rosołową w pół szklanki wody. Bulion wylać na kapustę i smażyć do miękkości. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na patelni. Cebulę połączyć z kapustą. Boczek podsmażyć na patelni i dodać do kapusty. Gdy ziemniaki są już miękkie to łączymy ziemniaki z kapustą i smażymy całość i doprawiamy do smaku.
  2. Gdy chcemy dodać pieczarki to wtedy smażymy je na patelni i dodajemy do kapusty.
  3. Przepis to dobry sposób na każdą imprezę. Świetne danie na każdy dzień i każdą kieszeń. Wszyscy zajadają się smakiem
  4. Idealnie smakuje kurczakiem z marchewką.
grzyby obiad przekąska kolacja pieczarki cebula ziemniaki
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze