Wątróbka z ryżem i cebulą

Ocena:

4.48 (166)

  • 30 min.
  • dla 1 osoby

Pyszna, smażona wątróbka drobiowa z ryżem i cebulą.

Składniki:

  • 25 dag wątróbki drobiowej
  • 1 cebula
  • torebka ryżu
  • olej na patelnię
  • sól
  • przyprawy

Wątróbka z ryżem i cebulą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na rozgrzaną patelnię wlewamy kilka kropli oleju, potem zaś pokrojoną cebulę.
  • Smażymy, aż cebula będzie miękka. Na cebulę wrzucamy wątróbkę, przykrywamy pokrywką patelnię i wracamy do swoich zajęć:)
  • w tzw. miedzyczasie wstawiamy ryż.
  • Wątróbkę kilka razy mieszamy. Po jakiś 20 minutach dorzucamy ryż, solimy, dodajemy przyprawy jakie mamy pod ręką, mieszamy i voila! gotowe!
  • smacznego:)
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne