Wątróbka z kurczaka z cebulą.

Warzywa umyć i oczyścić i poddusić.Wątróbki umyć,osuszyć i smażyć,doprawić sosem,winem i dym- -ką.

Dodany przez: jan

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
335 kcal
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 500 g.wątróbki z kurczaka,
  • 4 cebule,
  • 1 dymka,
  • 3 ząbki czosnku,
  • 3 łyżki oleju,
  • 4 łyżki sosu rybnego,
  • 2 łyżki wina ryżowego,
  • 1 łyżka brązowego cukru.

Przygotowanie

  1. 1.Czosnek i cebulę obrać i pokroić na talarki,a dymkę oczyścić,szczypior pokroić na kawa-
  2. -łki,a cebulkę na talarki.
  3. 2.Poddusić ją na rozgrzanym oleju i zdjąć po chwili z patelni.
  4. 3.Wątróbki oczyścić,umyć i osuszyć papierem.Rozgrzać olej i dusić na nim cebulę z czos-
  5. -nkiem z kilka minut.Dodać mięso i smażyć je z 2-3 min.aż sos wypłynie cały.
  6. 4.Doprawić wątróbki sosem rybnym,winem,cukrem i duszoną dymką.
mięso warzywa kuchnia tajska wątróbka
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze