Wątróbka drobiowa inaczej

Fajna odmiana wątróbki

Dodany przez: andzia

Wątróbka drobiowa inaczej

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 1 kg. wątróbki drobiowej
  • 3 duże cebule
  • 1 papryka
  • 2 małe pomidory
  • sól
  • majeranek
  • 2 ząbki czosnku
  • olej
  • 2 szkl. mleka
  • mąka

Przygotowanie

  1. Wątróbę umyć , załać mlekiem , odstawić na ok. 20 min. W tym czasie cebulę pokroić w półplastry , paprykę i pomidory w grubą kostkę .Wątróbkę opruszyć maką i wkładać na rozgrzany olej , gdy się podsmaży zmniejszyć gaz, i dołożyć resztę składników . Pod koniec duszenia doprawić i pozostawić pod przykryciem jeszcze 10 min.
obiad podroby drób
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze