Wątroba duszona

Jest to popisowe danie mojego męża,jest przepyszne i uwielbiane przez mojego synka

Dodany przez: Kasia19829

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • wątroba 50dkg
  • cebula 2szt
  • ziele angielskie 5ziarenek
  • liść laurowy 3 szt
  • przyprawy

Przygotowanie

  1. Wątrobe myjemy i wkładamy do garczka.Gotujemy wodę w czajniku i zagotowaną wodą zalewamy wątrobe aby się spażyła.Cebulę obieramy i podsmażamy w garczku.
  2. Wątrobe odcedzamy i dodajemy do cebuli i przykrywamy,dusimy ją.Po 15 minutach dodajemy ziele i liścia i nadal dusimy od czasu do czasu mieszając i w zależności czy trzeba bedzie dolewamy troszku wody. Gdy zmięknie to wlewamy 0.5l wody,doprawiamy do smaku wegetą,pieprzem i można również papryką.Podajemy na głębokim talerzum i podajemy z chlebem.
kolacja cebula watroba
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze