warzywa na parze

mało pracy przy warzywnej uczcie

Dodany przez: Emma

warzywa na parze

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
3 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie wegetariańskie

Składniki

  • 5 małych ziemniaków
  • pół brokułu
  • 3 marchewki
  • pół pietruszki
  • seler wg. uznania
  • ser żółty
  • pestki dyni i słonecznika
  • słodka papryka
  • suszone zioła
  • oliwa

Przygotowanie

  1. warzywa obrać, opłukać, pokroić w dużą kostkę, brokuł podzielić na różyczki
  2. gotować na parze, ok. 30 min. najpierw wrzucając ziemniaki, następnie jednocześnie marchew, pietruszkę, seler, a na końcu dodać brokuły
  3. ugotowane warzywa doprawić solą, pieprzem oraz dowolnymi suszonymi ziołami
  4. formę do zapiekania polać oliwą
  5. warzywa przełożyć do formy, posypać pestkami, przykryć startym żółtym serem, na wierzchu posypać słodką papryką
  6. zapiekać 10 min. w temp. 180°
  7. podawać z maślanką
warzywa obiad kolacja zapiekanka wegetariańska na parze zapiekane
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze