Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem

Ciasto francuskie jest bardzo wdzięcznym produktem, „cokolwiek” w nie zawiniemy zawsze smakuje

Dodany przez: agnieszka sb

Warkocz z ciasta francuskiego z nadzieniem

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
5 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 ciasto francuskie
  • ok ½ kg polędwiczek z kurczaka
  • kawałek sera typu bałkańskiego
  • 1 szalotka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 ostra papryczka
  • sól, pieprz, tymianek, płatki chili
  • 2 łyżeczki salsy (szukaj przepisu ) lub gęstego sosu pomidorowego, ketchupu

Przygotowanie

  1. Polędwiczki podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w piórka szalotkę, drobno posiekany czosnek i papryczkę, szczyptę soli i pieprzu do smaku oraz na koniec tymianek.
  2. Ciasto francuskie rozkładamy nacinamy jak na zdjęciu, środek smarujemy salsą układamy mięso, po kawałku sera i zawijamy warkocz. Wierzch ciasta smaruję woda i posypuję płatkami chili i tymiankiem.
  3. Teraz tylko do nagrzanego piekarnika 200 stopni na 35 minut.
  4. Smakuje na ciepło i zimno najlepiej z sałatą z pomidorami z odrobina octu balsamicznego.
mięso obiad przekąska kolacja filet ciasto francuskie
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze