Udka z piekarnika

Doskonałe na imprezy,święta czy inne uroczystości.

Dodany przez: SMAKOWITA

Udka z piekarnika

Mięsne

Czas przygotowania:
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 4 z 1 głosów)

Składniki

  • udka
  • przyprawa do mięs KNORR
  • sól
  • olej

Przygotowanie

  1. Udka umyć, osuszyć , lekko posolić i natrzeć przyprawą do mięs.Przełożyć do pojemnika ,szczelnie zafoliować i włożyć do lodówki na ok, 1 godzinę.Zamarynowane udka przełożyć na blachę wysmarowaną olejem , lekko skropić olejem mięso , podlać odrobiną wody i piec w piekarniku nagrzanym 200 stopni przez ok.1 godzinę.W połowie pieczenia odwrócić na druga stronę .
mięso woda obiad kolacja sól olej udka z kurczaka PRZYPRAWA DO MIĘS KNORR
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze