Udka w karmelu

Ocena:

4.51 (184)

  • 1 godz. 15 min.
  • dla 8 osób
Szybkie danie do zrobienia jak się ma małe dziecko ;)

Składniki:

  • paczka udek (same "pałki")
  • 4 łyżki cukru
  • pół kostki masła
  • marchewki 4-5 sztuk
  • dodatkowo jak ktoś lubi włoszczyzna ( seler, por)
  • wody tyle żeby udka zakryć jak już będą w garnku
  • przyprawy( vegeta, sól, pieprz, liść laurowy)

Udka w karmelu - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Vegetą nacieramy udka. ( pozostawiamy na chwile żeby przeszlo smakiem). Na suchą patelnie wsypujemy cukier i rozpuszczamy dodajemy masło. Czekamy aż się to połączy ... w tym obsmażamy udka. w garnku w między czasie układamy na dnie pokrojone w plasterki marchewke( część warzyw) układamy na tym obsmażone udka ( karmel z patelni do wywalenia )wsypujemy reszte warzyw na udka, zalewamy wodą do przykrycia udek przyprawiamy ( vegeta, liść laurowy itd) i pod przykryciem dusimy około 45 minut do godziny ... Gotowe jest gdy skórka z udka się przerywa jak złapiemy za nią widelcem ... Smacznego
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne