Udka faszerowane pieczarkami i szpinakiem - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Nasze udka myjemy i oddzielamy mięso od kość. Jest z tym trochę zabawy, ale warto. Ja rozpoczynam od najszerszej części i delikatnie podcinam i oddzielam od kości. Po oddzieleniu nacieramy mięso papryka, sola i oprószamy pieprzem odkładamy do lodówki na 2-3 godziny aby przeszło.
Cebulkę obieramy i kroimy w kostkę, podsmażamy. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy.
Na drugiej patelni rozgrzewamy odrobinę oliwy i wyciskamy czosnek, dodajemy szpinak. Odparowujemy go, doprawiamy do smaku. Łączymy z pieczarkami. Doprawiamy do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. dodajemy nasz ser. Nadziewamy nasze udka, spinamy wykałaczkami. Posypujemy papryka w proszku i pieczemy około godziny-w zależności od wielkości udek.