Wegański twarożek z migdałów

Przepis na twarożek z migdałów to wegańska alternatywa dla produktów nabiałowych. Roślinna pasta kanapkowa jest prosta w przygotowaniu, bardzo zdrowa i pyszna.

Ocena:

(średnia 4.48 z 197 głosów)

Składniki:

  • 1 szklanka migdałów
    1/3 szklanki przegotowanej wody
    2 łyżki soku z cytryny
    sól

  • pieprz
    koperek
    opcjonalnie: kilka ziaren kolendry

Okazje:

Posiłek:

Kroki wykonania:

  • Migdały moczymy w wodzie przez całą noc. Następnie obieramy je ze skórki

  • rozdrabniamy i wrzucamy do blendera. Dodajemy sok z cytryny i przyprawy
  • a na końcu powoli dolewamy wody. Blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. Siekamy koperek i rozdrabniamy ziarna kolendry. Posypujemy nimi twarożek.

Dodaj do książki kucharskiej
Udostępnij

Zdjęcia użytkowników

Podobne przepisy