Tuńczyk z grilla - mniam :)

Zabijając nudę grillową :)

Dodany przez:

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
1 porcji
Ocena:

(średnia 2.86 z 7 głosów)

Składniki

  • dwa świeże filety z tuńczyka ( około 1cm grubość )
  • świeży tymianek
  • sok ze świeżej cytryny
  • oliwa z oliwek
  • pieprz czarny świeżo mielony
  • sól morska
  • do podania z :
  • zgrillowanym serem kozim pleśniowym chevre
  • mieszanką sałat z sosem śródziemnomorskim
  • oraz podsmażonymi ziemniaczkami na masełku czosnkowym

Przygotowanie

  1. Zaczynamy od marynowania tuńczyka w świeżym tymianku , soku z cytryny i oliwie z oliwek i przyprawach.Odstawiamy do lodówki na 20 minut przed grillowaniem. W międzyczasie myjemy nasz miks sałatowy , mieszamy go z sosem śródziemnomorskim Knorra.Odstawiamy na bok , ziemniaki młode gotujemy w mundurkach w osolonej wodzie.Jak będą miękkie odcedzamy i podsmażamy na masełku czosnkowym.Tuńczyka grillujemy z obu stron po 2 minuty każda. Do sałatki możemy dodać również plasterek sera chevre lekko zgrillowanego. Smacznego
ryby tuńczyk cytryna tymianek oliwa z oliwek
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze