Trufle jaglane kakaowe

Ocena:

4.48 (182)

Przepis na praliny - kakaowe trufle jaglane. Słodycze mogą być zdrowe!

Składniki:

  • 70g kaszy jaglanej
    woda
    1 banan
    kakao naturalne
    cynamon
    borówki amerykańskie
    truskawki
    stewia

Trufle jaglane kakaowe - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Wodę zagotowujemy w garnuszku i wsypujemy do środka wcześniej opłukaną na sitku kaszę jaglaną. Dorzucamy plasterki banana, które zmiękną w trakcie gotowania, oraz kakao. Gotujemy do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn. Delikatnie wszystko mieszamy, ugniatając jednocześnie miękkiego już banana. Dosładzamy stewią. Dodajemy borówki i pokrojone w małe kawałeczki truskawki. Z masy jaglanej nabieramy łyżką kaszę i lekko zwilżonymi dłońmi formujemy z niej kuleczki, które następnie obtaczamy w kakao wymieszanym z cynamonem. Wstawiamy na noc do lodówki, by nieco stwardniały. 

    Nadesłała: Ada Marcinowicz

Porady

Zobacz też: jaglanka z malinami

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne