Tradycyjny śledż w oleju

Tradycyjny polski śledż!!

Dodany przez: andzia

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
6 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • 50 dag solonych śledzi
  • 3 szkl. mleka
  • 5 dużych cebul
  • olej
  • sok z cytryny
  • ocet winny
  • olej

Przygotowanie

  1. Śledzie namoczyć w mleku i zostawić na 24 godz. Cebulę posiekać w cieniutkie piórka .Wymoczone śledzie (jeśli trzeba) obrać ze skóry, skropić sokiem z cytryny , odrobiną octu i olejem , wszystko razem wymieszać i odstawić w chłodne miejsce na 30 min.Następnie wyłożyć na półmiski i udekorować.
ryby warzywa przekąska sledz
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze