TRADYCYJNE ŁAZANKI

Łazanki moje ulubione danie. Kapusta zawiera wit.C, na porę jesienno-zimową bardzo dobre.

Dodany przez: tila0

TRADYCYJNE ŁAZANKI

Na ciepło

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 3 z 1 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 2-3 łyżki cebule
  • Makaron łazanki
  • Przyprawy: sól, pieprz, Vegeta, kostka rosołowa
  • liść laurowy, ziele angielskie, maggi

Przygotowanie

  1. 1. Kapustę kiszoną pokroić i obgotować 10 minut, odcedzić.
  2. 2. W osobnym garnku ugotować makaron.
  3. 3. Do kapusty nalać wody na 3/4 wysokości, dodać kostkę rosołową i przyprawy. Gotować ok 30 min. do miękkości. Ugotowaną kapustę odcedzić na durszlaku.
  4. 4. W rondlu na margarynie bądź oleju zarumienić cebulę, pokrojoną w kostkę.
  5. 5. Do cebuli dodać kapustę kiszoną i ugotowany makaron. Dodać maggi i pieprzu, dusić 20 minut, ciągle mieszając.
  6. 6. Do łazanek można dodać także: podsmażone pieczarki bądź grzyby. Podsmażone mięso mielone. Pasuje także gotowane mięso. Polecam eksperymentowanie i poznanie różnych smaków łazanek.
  7. Smacznego !!!
warzywa makaron obiad kolacja łazanki kapusta kiszona
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze