Tosty z szynką i rukolą

Ocena:

4.52 (174)

  • 10 min.
  • dla 4 osób
Przygotowanie: 10 minut
Porcja: 275 kcal
Składniki na 4 porcje

Składniki:

  • 8 kromek pieczywa tostowego
  • masło do smarowania
  • garść rukoli
  • mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie
  • 4 duże plastry szynki (lub 8 małych)
  • 4 plastry sera żółtego

Tosty z szynką i rukolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczywo opiec w tosterze. Po przestudzeniu każdą kromkę posmarować masłem (tylko z jednej strony). Na kromce układać po kilka listków umytej i osuszonej rukoli, po łyżeczce rozdrobnionych suszonych pomidorów, plastry szynki złożone na pół, ser żółty, rukole i ponownie pomidory.
  • Wierzch przykryć przygotowanym tostem. Każdą kanapkę przeciąć na skos i zawinąć w folię spożywczą lub papier śniadaniowy.
  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newletter MojeGotowanie.pl!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne