paroweczki_zapiekane_w_chlebie_tostowym

Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym :

Ocena:

4.5 (193)

  • 15 min.
  • dla 2 osób
Ulubione danie wnuków .

Składniki:

  • 4 kromki chleba tostowego
  • 4 cienkie paróweczki w naturalnej osłonce
  • 1 jajko
  • 1/3 szklanki słodkiej śmietanki
  • 4 łyżeczki utartego żółtego sera- ostrego
  • sól
  • pieprz mielony
  • olej do smażenia

Paróweczki zapiekane w chlebie tostowym : - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Kromki chleba tostowego rozwałkować wałkiem do ciasta . Jajko roztrzepać ze śmietanką , solą i mielonym pieprzem . Chleb moczyć z obu stron w jaku ze śmietanką , na każdą kromkę kłaść łyżeczkę sera i parówkę .Zwinąć w rulonik ( delikatnie bo nasiąknięty chleb może się rozpadać ).Spiąć wykałaczką .Na patelni rozgrzać olej ( sporo ) i na gorący kłaść ruloniki .Smażyć na rumiano z obu stron .Wyjąć .Usunąć wykałaczki .
  • Podawać jako ciepłą przekąskę z surówką .
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne