Tortilla z łososiem.

Pyszna przekąska dla gości, zachwyci prawdziwych niejadków.

Dodany przez: msewka

Ryby i owoce morza

Czas przygotowania:
Porcje:
8 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 4 głosów)

  • Szybka kuchnia

Składniki

  • * 1 opakowanie tortilli (5 sztuk o średnicy 24 cm)
  • * 1 słoiczek pomidorów suszonych w oleju
  • * 20 dag łososia sałatkowego wędzonego
  • * 1/2 długiego ogórka zielonego
  • * 25 dag serka mascarpone
  • * 20 dag szpinaku uduszonego z czosnkiem (odsączonego)-może być mrożony

Przygotowanie

  1. Tortille posmarować serkiem mascarpone, szczególnie zwrócić uwagę, by smarować także krawędzie.Rozłożyć na każdej łososia sałatkowego, ogórek pokrojony w kosteczkę, plastry pomidora suszonego z oleju i uduszony,odsączony szpinak.Zwijać tortille w rulon (ściśle).Kroić ukośnie plastry ok.1,5 cm i układać na półmisku.Kilka sztuk na środku pokroić na większe kawałki i ułożyć w kształcie kwiatu, w środek włożyć zioła lub zwiniętą sałatę kolorową.
  2. Przekąska jest pyszna i wykwintna.Przepis powstał na podstawie porad szefa kuchni z Krakowa, podczas warsztatów kulinarnych w 4-o gwiazdkowym hotelu.Wszyscy byli zachwyceni.
ryby przekąska kolacja tortilla łosoś przyjęcie dla gości
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze