Tortilla z kurczakiem

Przygotowanie: 20 mi­nut Smażenie: 20 mi­nut Porcja: 210 kcal

Dodany przez: mojegotowanie

Tortilla z kurczakiem

Mięsne

Czas przygotowania:
Kalorie:
210 kcal
Porcje:
4 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

  • Danie dietetyczne
  • Szybka kuchnia

Składniki

  • pierś kurczaka
  • 10 dag żółtej fasolki szparagowej
  • 3 marchewki
  • 4 gotowe tortille pszenne
  • 5 dag żółtego sera
  • łyżka oliwy
  • łyżka keczupu
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Pierś kurczaka oprószyć solą i pieprzem, usmażyć na oliwie na złoty kolor. Wystudzić, pokroić na długie paseczki. Fasolkę obrać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić.
  2. Marchewki obrać, opłukać i pokroić w cienkie, długie słupki. Ser pokroić w takie same słupki. Tortille pszenne lekko podgrzać, zawinąć w nie kurczaka, fasolkę, pokrojoną marchewkę i żółty ser, dodać kleks keczupu. Tortille zawinąć (każdą osobno) w folię lub pergamin.
  3. Nasza rada
  4. Do farszu do tortilli możesz wykorzystać pokrojone kotlety schabowe lub drobiowe, które zostały z obiadu.
kurczak przekąska tortilla meksyk
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze