tortilla_meksykanska_z_miesem_i_fasola

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

Ocena:

4.32 (159)

  • 60 min.
  • dla 3 osób
Pyszne i pożywne danie na przekąskę lub na obiad.

Składniki:

  • 6 placków tortilla
  • nadzienie;
  • 400 gr mięsa mielonego
  • puszka czerwonej fasoli
  • 1 cebula
  • 4-5 pieczarek
  • pół puszki pomidorów w przecierze
  • pół łyżeczki papryki mielonej słodkiej
  • czerwona czubrica do smaku lub inna pikantna przyprawa.
  • sól, pieprz, olej do smażenia

Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
  • W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić.
  • Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
  • Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania.
  • Podgrzewać w mikrofali na gorąco.

Porady

Wypróbuj prosty przepis na tortille - domowe placki

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne