Tortellini polane sosem serowym z dodatkiem cebulki i peperoni
Składniki:
25 dag tortelini grzybowe
10 dag ser zółty
10 dag parmezan
1 szklanka mleko
1-2 sztuki peperoni
1 sztuka cebula czerwona
2 łyżki masło
sól do smaku
pieprz do smaku
szczypiorek usiekany
Tortellini w sosie serowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:
Tortellini gotujemy w osolonej wodzie i wykładamy na talerze. Czerwoną cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Papryczki peperoni pokroić i dodać do cebulki i chwile smażyć razem. W rondlu zagotować mleko dodać do niego starty żółty ser i stary parmezan gotować na wolnym ogniu mieszając aż ser całkowicie się roztopi i połączy z mlekiem. Następnie dodać podsmażoną cebulką i peperoni wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Dla ładniejszego żółtego koloru można dodać 1/2 łyżeczki kurkumy. Sosem polać tortellini i posypać posiekanym szczypiorkiem.