tortellini_w_sosie_serowym

Tortellini w sosie serowym

Ocena:

4.45 (150)

  • 30 min.
  • dla 4 osób
Tortellini polane sosem serowym z dodatkiem cebulki i peperoni

Składniki:

  • 25 dag tortelini grzybowe
  • 10 dag ser zółty
  • 10 dag parmezan
  • 1 szklanka mleko
  • 1-2 sztuki peperoni
  • 1 sztuka cebula czerwona
  • 2 łyżki masło
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek usiekany

Tortellini w sosie serowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Tortellini gotujemy w osolonej wodzie i wykładamy na talerze. Czerwoną cebule pokroić w kostkę i podsmażyć na 2 łyżkach masła. Papryczki peperoni pokroić i dodać do cebulki i chwile smażyć razem. W rondlu zagotować mleko dodać do niego starty żółty ser i stary parmezan gotować na wolnym ogniu mieszając aż ser całkowicie się roztopi i połączy z mlekiem. Następnie dodać podsmażoną cebulką i peperoni wymieszać doprawić do smaku solą i pieprzem. Dla ładniejszego żółtego koloru można dodać 1/2 łyżeczki kurkumy. Sosem polać tortellini i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne