Tort z wisniami i bita smietana

Torcik stworzony podczas exsperymentow w kuchni :)

Dodany przez: edi_soko

Tort z wisniami i bita smietana

Torty

Czas przygotowania:
Porcje:
16 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • jajka 4 szt
  • olej 8 łyżek
  • woda 8 łyżek
  • mąka ziemniaczana 2 łyżki
  • mąka pszenna 1i 1/2 szklanki
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
  • orzechy laskowe posiekane 4-6 łyżek
  • kakao 2 łyżki
  • cukier 1 szklanka
  • śmietana kremówka 800 ml
  • śmietan fix 4 opakowania po 8g

Przygotowanie

  1. Podane skladniki (jajka, mąki, olej, woda, cukier, posiekane orzechy i kakao) wsypać razem do wysokiego naczynia i zmiksować na jednolita masę.
  2. Piec w temp 180 stopni termoobiegiem ok 45-50 min.
  3. Po ostudzeniu przeciąć na 3 krążki równej grubości,
  4. przelozyc kremem z ubitej śmietany i śmietanfixu, zostawiając trochę na ozdobienie.
  5. W środek można również włożyć odcedzone wiśnie. Przybrać wedlug własnego pomysłu, boki obsypać starta czekolada.
deser wiśnie Tort bita śmietana
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze