Tort z kremem kajmakowym

Ocena:

4.53 (150)

  • 20 min.
Przygotowanie: 20 minut
Gotowanie: 2 godziny
Oczekiwanie: 2 godziny
Porcja: 450 kcal

Składniki:

  • Biszkopt 3-warstwowy jasny 450 g
  • 2 puszki skondensowanego słodzonego mleka
  • kostka masła
  • 1/2 l mleka
  • Budyń o smaku waniliowym 65 g
  • 50 ml brandy
  • garść orzechów laskowych
  • filiżanka herbaty
  • 2 łyżki spirytusu lub wódki
  • 2 łyżki konfitury z róży

Tort z kremem kajmakowym - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Mleko wstawić w puszkach do garnka, zalać wodą i gotować 2 godziny na małym ogniu.
  • Z mleka i proszku budyniowego ugotować budyń. Zawartość puszek po wystudzeniu przełożyć do miski, dodać budyń, masło, dolać brandy i dobrze utrzeć.
  • Herbatę, spirytus i konfiturę podgrzać, przestudzić. Ponczem nasączyć biszkopty, przełożyć kremem, lekko docisnąć.
  • Bok i wierzch tortu posmarować kremem. Ozdobić orzechami. Wstawić do lodówki na 2 godziny.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne