KOLOROWY TORCIK GALARETKOWY

Ocena:

4.53 (194)

  • 55 min.
lekki i puszysty najleprzy na ciepłe dni dla ochłody

Składniki:

  • galaretka czerwona
  • galaretka zielona
  • 2 galaretki jasne
  • puszka ananasów
  • puszka brzoskwiń
  • 0,5 litra kremówki

Kolorowy torcik galaretkowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Galaretkę czerwoną i zieloną rozpuszczamy w oddzielnych naczyniach, chłodzimy, można je przygotować poprzedniego dnia. Owoce odsączamy, kroimy w kostkę. spód tortownicy wykładamy folią aluminiową. jasne galaretki rozpuszczamy w połowie wody przewidzianej na opakowaniu. gdy przestygną i zaczną tężeć dodajemy do nich lekko spienioną kremówkę, dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone w kostkę zastygnięte kolorowe galaretki i owoce, po wymieszaniu całość przelewamy do tortownicy i wstawiamy na kilka godzin do lodówki do stężenia.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne