tort_na_18

Tort na 18

Ocena:

4.56 (172)

  • 1 godz. 30 min.
.....................dla kuzynki :-}

Składniki:

  • Na dwa biszkopty:
  • 8 jaj
  • 2 szkl mąki ziemniaczanej
  • 6 łyżek mąki
  • 4 łyżeczki proszku
  • 2 szkl cukru
  • Mus brzoskwiniowo-jabłkowy mały słoiczek
  • 2 czekolady mleczne
  • 500 ml śmietanki 30%
  • masa śmietanowa waniliowa
  • 2 galaretki rubinowe
  • pisaki spożywcze

Tort na 18 - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Pieczemy biszkopty ;
  • 1 : 4 jaja ucieramy z 1 szkl cukru,1 szkl mączki, 3 łyżkami mąki i 2 łyżeczkami proszku pieczemy na prostokątnej blaszce ok 20 min.
  • 2: z tych samych składników co pierwszy z tym że większą połowe ciasta wlewamy do kwadratowej blaszki, a pozostałą część do keksówki.
  • Na duży biszkopt wykładamy mus,i polewamy roztopioną czekoladą.Na to biszkopt kwadratowy ,całość smarujemy masą śmietanową .Ten biszkopt z keksówki polewamy czekoladą.Galaretki rozpuszczamy w pół litra wody, wlewamy w specjalne foremki róże odstawiamy .Pisakami i różami dekorujemy tort.

Porady

Zobacz też: tort malinowy

Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne