Tort Kasetowy

Ocena:

4.47 (193)

  • 2 godz. 0 min.
tort kasetowy

Składniki:

  • *6 jajek
  • *cukier waniliowy
  • *1,5 szklanki cukru
  • *1,5 szklanki mleka
  • *2 kostki masła
  • *1/3 szklanki alkoholu
  • *garść migdałów i orzechów laskowych
  • *biszkopt jak do każdego tortu

Tort kasetowy - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1) Jajka, cukier waniliowy, cukier oraz mleko ubić na parze do zagotowania i ostudzić.
  • 2) Do masła dodawać stopniowo masę jajeczną na koniec dodać alkohol i wymieszać.
  • 3) Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao rodzynki i wiśnie a do drugiej pokrojoną drobno gorzka czekoladę zmielone migdały i orzechy laskowe.
  • 40 Biszkopt przekroić na dwie części na pierwszej położyć ciemny krem na to drugą część biszkoptu a na niego masę biała.
  • 5)Ozdobić
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne