Tort Kasetowy

tort kasetowy

Dodany przez: paulla

Torty

Czas przygotowania:
Porcje:
12 porcji
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Składniki

  • *6 jajek
  • *cukier waniliowy
  • *1,5 szklanki cukru
  • *1,5 szklanki mleka
  • *2 kostki masła
  • *1/3 szklanki alkoholu
  • *garść migdałów i orzechów laskowych
  • *biszkopt jak do każdego tortu

Przygotowanie

  1. 1) Jajka, cukier waniliowy, cukier oraz mleko ubić na parze do zagotowania i ostudzić.
  2. 2) Do masła dodawać stopniowo masę jajeczną na koniec dodać alkohol i wymieszać.
  3. 3) Masę podzielić na dwie części do jednej dodać kakao rodzynki i wiśnie a do drugiej pokrojoną drobno gorzka czekoladę zmielone migdały i orzechy laskowe.
  4. 40 Biszkopt przekroić na dwie części na pierwszej położyć ciemny krem na to drugą część biszkoptu a na niego masę biała.
  5. 5)Ozdobić
deser Tort kasetowy
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze