tort_jogurtowy_na_zimno

TORT JOGURTOWY NA ZIMNO

Ocena:

4.43 (175)

  • 60 min.

MOŻNA PODAWAĆ GO RÓWNIEŻ W PUCHARKACH JAKO DESER

Składniki:

  • 3 JOGURTY NATURALNE GĘSTE/180 G/
  • 1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
  • 4 ŁYŻKI ŻELATYNY
  • 1/2 SZKL WODY
  • 250 ML ŚMIETANY 30%
  • 1 GALARETKA TRUSKAWKOWA
  • 1 PACZKA BISZKOPÓW
  • 1/2 KG TRUSKAWEK ŚWIEŻYCH

Tort jogurtowy na zimno - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • 1.ŚMIETANĘ UBIĆ Z CUKREM DODAJAC STOPNIOWO JOGURTY'
  • 2.ŻELATYNĘ ROZPUSCIĆ W 1/2 SZKL CIEPŁEJ WODY ,OSTUDZIC I DODAC DO MASY.
  • 3.WSZYSTKO MIKSOWĆ JESZCZE 5 MINUT
  • 4.NA DNO TORTOWNICY /Q 24 /UŁOŻYC BISZKOPTY..
  • 5.NA BISZKOPTY WYŁOŻYĆ MASĘ JOGURTOWĄ ,OWOCE I ZALAĆ TEŻEJACĄ GALARETKĄ 6.WSTAWIĆ DO LODÓWKI NA OK 1 GODZ.SMACZNEGO!
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne