Tort czekoladowiec

Ocena:

4.48 (174)

  • 60 min.
  • dla 10 osób
Przepis na tort czekoladowy z bananami udekorowany malinami.

Składniki:

  • 3/4 tabliczki gorzkiej czekolady
  • 4 banany
  • 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 2 szklanki mąki
  • 15 dag masła
  • 1 i 1/4 szklanki cukru
  • 2 jajka
  • 1/2 szklanki kefiru
  • tłuszcz do formy
  • szklanka śmietany kremówki (36 proc.)
  • 5 dag cukru pudru
  • maliny i starta gorzka czekolada do dekoracji

Tort czekoladowiec - jak zrobić?
Kroki przygotowania:

  • Co piątek nowa porcja kulinarnych pomysłów na weekend!
  • Zamów Newsletter MojeGotowanie.pl!
  • Czekoladę pokruszyć i rozpuścić w kąpieli wodnej; przestudzić. Banany obrać, rozgnieść widelcem. Przesianą z proszkiem do pieczenia mąkę zmiksować z masłem, cukrem, jajkami, kefirem, masą bananową i stopioną czekoladą.
  • Ciasto przelać do natłuszczonej formy. Piec 45 min w temperaturze 180˚C.
  • Mikserem ubić na sztywno kremówkę z cukrem pudrem, posmarować ostudzone ciasto. Udekorować
  • malinami, posypać startą czekoladą.
Udostępnij: Udostępnij

To może Cię zainteresować

Redakcja poleca

REKLAMA

Materiały promocyjne