Tort biszkoptowy z kremem Russel

Tort jest niesamowicie pyszny, pasuje na każdą okazję.

Dodany przez: ania836

Tort biszkoptowy z kremem Russel

Torty

Czas przygotowania:
Kalorie:
400 kcal
Porcje:
30 porcji
Ocena:

(średnia 1.67 z 3 głosów)

  • Danie dietetyczne

Składniki

  • 1 opakowanie podkładow do tortów jasne
  • 1 opakowanie podkładów do tortów ciemne
  • Krem:
  • 800g masło
  • 8 szt jajka
  • 400g cukier puder
  • 10g spirytus
  • 30g kakao
  • Poncz:
  • woda 300ml
  • sok z cytryny 60ml
  • spirytus 2g

Przygotowanie

  1. Krem Russel:
  2. Umyte i sparzone jaja wybija się i łaczy z cukrem. Otrzymaną mieszninę ogrzewa się do temperatury 37 C i następnie ubija za pomocą ubijarki w ciągu 30 min. Objetość masy powinna wzrosną 2-3 krotnie. Masło napowietrzyć w ubijarce.Do napowietrzonego masła porcjami dodaje się masę jajowo-cukrową oraz substacje smakowo zapachowe i ubija do chwili otrzymania kremu o jednolitej konsystencji. Połowę kremu przełoży do innego naczynia i dodać kakao i wymieszać. Następnie blaty kolejno nasącza ponczem i nakładać krem na biały blat biszkoptowy ciemny krem a na jasny blat ciemny krem. Udekorowa według własnego uznania owocami, gotowymi ozdobami.
deser Tort biszkopt krem krem russel
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się
 

Komentarze

Podobne przepisy