Torcik z truskawkami

Bardzo prosty do zrobienia torcik :)

Dodany przez: ejla

Torty

Czas przygotowania:
Porcje:
21 porcji
Ocena:

(średnia 5 z 1 głosów)

Składniki

  • biszkopty - tak aby zakryły dno tortownicy
  • 0,5 szklanki mleka
  • 1 budyń śmietankowy lub waniliowy
  • 1 galaretka truskawkowa
  • 20 dag truskawek
  • 1 szklanka śmietany kremówki
  • 1 cukier waniliowy

Przygotowanie

  1. 1. Dno tortownicy wyłożyć biszkoptami.
  2. 2. Budyń ugotować w mniejszej ilości mleka.
  3. 3. Letni budyń wylać na biszkopty.
  4. 4. Na masie budyniowej ułożyć owoce i zalać tężejącą galaretką.
  5. 5. Całość wstawić do lodówki.
  6. 6. Ubić śmietanę z cukrem waniliowym i udekorować nią torcik.
  7. Smacznego!
deser truskawki bita śmietana biszkopty
Dodaj do książki kucharskiej
Podziel się

Komentarze